2011. szeptember 7., szerda

Almás -sajtos saláta

Szeretem a salátákat. Ez az almás saláta igazából önálló fogásként is megállja  a helyét, ehetjük magában, vagy akár egy szelet pirítóst ropogtatva mellé. Házibulikon is mindig nagy sikert arat, jól csúszik mellé egy pohár fehérbor.


Hozzávalók:

kb. 30 dkg többféle kemény sajt (füstölt karaván, trapista stb.)
3-4 db. közepes méretű alma
1 db. citrom leve
4-5 evőkanál majonéz
2-3 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 mokkáskanál méz vagy porcukor


esetleg apróra vágott dió, vagy 1 csomó újhagyma

Elkészítés:

A sajtokat és a kimagozott almákat kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Az almára ráöntjük a citrom levét. A majonézt keverjük össze a tejföllel, mustárral, mézzel, sóval, majd az almával és a sajttal. Tegyük a hűtőbe pár órára és már kész is.

A dió vagy a hagyma még pikánsabbá teszi, én most az alap változatot készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...