2011. február 11., péntek

Hermelin, avagy pácolt camembert


Tavaly tavasszal Prágában jártunk. Imádom azt a várost, szeretném minden évszakban megismerni valamennyi arcát. 
Többféle módon indulhatunk útnak. Utolsó alkalommal Kincsem úti könyve alapján készültünk a város felderítésére, csak ajánlani tudom mindenkinek. A címe Sörmetén Prága- útikalauz sörivóknak. 
A HERMELIN-t az U cerneho vola (A fekete ökörhöz) kocsmában kóstoltuk. Ez a hely prágai klasszikusnak számít, mivel mai napig megőrizte eredeti hangulatát. A betérő személy legyen akár külügyi hivatalnok, turista, vagy a közelben levő templom harangozója, jól megférnek egy asztalnál. Az ételek nem drágák, és finomak. Mi az olajban pácolt camembert kóstoltuk, amely mennyei volt és nagyon jól csúszott rá a világos Kozel. 
A nakladany hermelin pácolt camembert, isteni, sörrel kiváló, vonzza a jó társaságot. Ha megkóstolja az ember, már nem érdekli, hogy fokhagyma szagú lesz : ) Otthon is könnyű elkészíteni és gasztroajándékként is remek ötlet.

Hozzávalók:
(egy fél literes befőttes üveghez)
2 db. natúr camembert
2 közepes fej vörös vagy lilahagyma
4-5 dl olaj (én napraforgómag olajat használtam)
szemes bors
2-3 db babérlevél
szárított bazsalikom
szárított majoránna
1 fej fokhagyma
1-2 csípős paprika

A camembert tortacikk alakú szeletekre vágom, a hagymát felszeletelem, a fokhagyma gerezdeket karikára vágom. Az üveg aljára teszek pár szelet hagymát, ezt megszórom fűszerekkel, rárétegezek camembert cikkeket. Úgy próbálom az üvegbe pakolni, hogy a camembertek ne érjenek össze, így nem fognak kenődni, beleteszek pár karika fokhagymát. A többi hozzávalót rétegezve belepakolom az üvegbe, amíg tele nem lesz. Természetesen a rétegek közé fűszert szórok. A végén felöntöm az üveget olajjal és kicsit megrázogatom, hogy a levegő buborékok kiszálljanak belőle. Lezárom és 4-6 napig a hűtőben érlelem. 

Mennyei csemege sör nélkül is egy kis pirítóssal!        Nem szabad kihagyni!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...